Bekijk programma

KunstPlein

Onder de vleugels van de mooiste boom van het Musis Park komen Arnhemse kunstenaars, ontwerpers en designers samen om het Kunstplein te creëren!  Daar vind u een gamma aan diversiteit om te beleven, waaronder:
 

1. Jasper van Deutekom lijkt de afbeelding te gebruiken als uitgangspunt om de relatie vast te leggen tussen de mens en zijn omgeving. Naar wie of wat wordt er gekeken, waar wordt op gewacht? Al schilderend lopen onderwerpen soms in elkaar over. Op alle 4 dagen gaat Jasper van Deutekom  impressies van ArnhemProeft! schilderen.  Impressionist puur sang. Kom kijken, wellicht word je afgebeeld op een van zijn top stukken. Talent van Arnhem is het zeker wel!

www.jaspervandeutekom.nl

2. Dorota Roszkowska - doroART is een gepassioneerde kunstenares.

Zij nam eerder deel aan ArnhemProeft! en coördineert ook dit jaar weer de activiteiten voor het KunstPlein. Dorota gaat live schilderen op groot formaat – meters groot.  Terwijl u kijkt en ziet hoe het schilderij ontstaat kunt u uw lievelings stuk in het schilderij uitkiezen en kopen. Een bijzonder aandenken aan ArnhemProeft!.  In loop van het jaar kunt u haar werken via haar eigen kunstuitleen doroART huren en ook met een regelmat wisselen.

www.doroart.nl

3Rosie Nicoll gaat ter plaatse portretten schilderen. Van vlug opgezette schetsen op papier tot vlot geschilderde studies op karton of board. Wie het leuk vindt kan zich met olieverf laten vereeuwigen! Ze neem ook opdrachten aan om deze in de rust van haar atelier na het festival uit te werken. In alle leeftijden, vormen en maten staat de mens bij Rosie centraal

www.rosienicoll.nl

4. Ook jonge talent gaan niet ontbreken op de KunstPlein van ArnhemProeft! Nina Pen, afgelopen jaar Cum Laude afgestudeerd aan de opleiding Fashion Design aan ArtEZ, gaat je identiteit in portret vangen. Daarnaast gaat ze op grote formaat doek live grote portretten schilderen. Laat je verrassen, laat je inspireren, laat je portreteren!

5. Zusjes Lisa en Marijn maken met veel liefde producten. Juist om een ander blij te maken. IKPAKJEIN is begonnen met een kaartencollectie die inmiddels is uitgegroeid naar meer dan dat, verkrijgbaar door heel Nederland. In het Klarendalse Modekwartier maken de dames voor elke gelegenheid kaarten en producten op maat en hebben ze een klein winkeltje waar je de producten van IKPAKJEIN vindt maar ook verschillende bijpassende cadeautjes, eenvoudig maar waardevol.

www.ikpakjein.nl

6. Sarina Latumahina / Visual Artist - met haar iconische vorm van de High Heel, maakt ze vrouwelijkheid tot een instituut. Al 25 jaar onderzoekt ze vastberaden de herkenbare lijnvoering opgebouwd in reliëf. De context is telkens een andere zoektocht, de vorm altijd een High Heel, inspiratie haalt ze o.a. uit de Social Media. Vrouw om het vrouw zijn. Ze Schildert in opdracht en maakt vrij werk.
Naast schilderworkshops zal er op ArnhemProeft! ook de Pillow Bag met High Heel Print te koop zijn, in heerlijke zomers kleuren, mooi en handig voor festivals en picknick avonden in het park. Sarina geeft schilderworkshops aan bedrijven en particulieren.
Met een bedrijfsuitje in een horeca setting is de beleving met een creatieve dimensie een actieve meerwaarde. Op Arnhemproeft! laat Sarina haar workshops life beleven.

//www.sarinalatumahina.nl  www.sarinaworkshops.nl

7. Ook voor aller jongste bezoekers van ArnhemProeft! zijn er creative aktiviteiten op de KunstPlein te beleven! Kinderen en ook ouders kunnen b.v. een Geluks Vogels maken en of kleine kunstwerkjes.

8. In het KeramiekAtelier van ArnhemProeft!, naast de KunstPlein vind je het Arnhems keramiek atelier, zij laten zien hoe het gerecyclede servies tot stand komt. Alle gerecyclede mokken, kommen en kopjes zijn gemaakt van ‘restklei’. Je kan ze zien ontstaan en... er zelf één maken! 

www.arnhemskeramiekatelier.nl

9. Sander Luske, ontwerper gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van producten in porselein is er ook. Hij ontwerpt in een samenwerkings en voor projecten met zorgorganisatie Siza. 

Sander ontwerpt voor een serie kleine gebruiksvoorwerpen voor het Rijks Museum, aanleiding zijn de schilderijen van Rembrandt. Het werk is geïnspireerde op de kanten kragen, uitgevoerd in porselein.

www.luske.nl

10.Design X Ambacht is een Arnhems label van zorgorganisatie Siza. Samen met ontwerpers waaronder Sander Luske worden op ambachtelijke wijze designproducten ontwikkeld binnen dagbestedingscentra. Werken aan serieuze producten en een podium krijgen: op deze wijze participeren cliënt medewerkers in het alledaagse leven.

11. Pascal Mulder werkt ook met en voor Design x Ambacht. Tijdens ArnhemProeft! hij presenteert een collectie krachtige en bovendien duurzame tassen, gemaakt van de restanten van de zeilmakerij. Inmiddels is deze collectie ondergebracht onder eigen label Fraenck - een merk dat staat voor duurzame en sociale producten. De collectie wordt in eigen winkel vervaardigd in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 www.fraenck.com

Proef en ervaar het talent en de creativiteit van Arnhem!