30 Juni 2024

De Verte/Doordezonverrast

Middels kleine liedjes met grote thema’s neemt Twan Stoffels je mee naar de verte, en mijmerend weer terug.

Het geluid van de Verte kan worden omschreven als een non-lineaire gedachtenstroom die meandert tussen verschillende thema’s en emoties, terwijl de luisteraar mee wordt genomen op een persoonlijke reis.

Twan speelt ook in garagerockband The Garnals en in folkduo Penvriend.

Doordezonverrast
Zoekend in een donkere periode, vindend in een verrassend en verwarmend licht. Zangeres/gitarist Judith Brink put haar muzikale inspiratie uit een zware levensfase die onverwacht omsloeg in fel schijnend perspectief, hoopvolle inspiratie en hervonden creativiteit.

Ze werd Doordezonverrast.

Judith schrijft haar intieme, intense liedjes vanuit een diepe fascinatie voor alle waanzin, duisternis en schoonheid van het leven. Er schuilt altijd een waarheid in de verhalen die haar eigen leven, haar fantasiee╠łn en kijk op de wereld beschrijven.

Tot haar eigen verbazing bood de Nederlandse taal de geschikte mal om haar gevoelens en gedachten in te gieten. Zo behouden de rauwe teksten en pure boodschap hun vorm: soms pijnlijk ongemakkelijk en soms juist ontwapenend. Bovendien tilt Judith met haar directe, intelligente en creatieve taalgebruik de nummers naar een hoger niveau. Haar geschoolde en ‘geleefde’ stem, glasharde oprechtheid en de voorliefde voor de jaren negentig maken haar muziek net zo toegankelijk als origineel. 

Delen